H-6050 Lajosmizse, Alsólajos tanya 224. Tel.: +36 76 356 555 Mob.: +36 30 9 559 056

LÉGY "KÉPBEN" , ha ESKÜVŐI FOTÓST keresel

Vörös László (Bővebb infó itt : http://www.theartofwedding.hu/) esküvői fotós partnerünk legújabb blogbejegyzését osztjuk meg veletek. Mire érdemes figyelni az esküvői fotós kiválasztásánál?

Laci a következőket javasolja nektek:
------------------------------------------------
Tippek és trükkök, hogy képben légy a jó fotósról, ha esküvőt szervezel

Amikor készülünk a nagy napra és kiválasztanánk a számunkra legmegfelelőbb fotóst, érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy azt kapjuk, amit valóban szeretnénk.

Olyan fotóst válasszunk, aki legalább 5 év szakmai tapasztalattal rendelkezik az esküvői fotózás terén. Fontos az is, hogy ez legyen a fő profilja, mert egy műtermi tárgyfotós egészen másképpen dolgozik, mint egy olyan fotós, aki esküvői képek készítésére specializálódott.

Ha keresgélés közben megnézzük a korábbi anyagait (lehetőleg tegyünk így!) és azt tapasztaljuk, hogy nagyon nagy stílusbeli eltérés mutatkozik a képek között, akkor joggal gyanakodhatunk, hogy nem a saját fotót tünteti fel a munkái között. Ilyenkor érdemes kétszer is meggondolni, hogy valóban ő lesz a legjobb választás a nagy napra. Akkor érezhetjük, hogy jó szakembert találtunk, ha a képei érzelmeket sugároznak és nem „tucat képek” garmadáját sorakoztatja fel a portfóliójában.

Ha már sikerült választani, akkor mindenképpen ragaszkodjunk a személyes találkozóhoz. Ez nemcsak a konkrétumok egyeztetése miatt fontos, hanem azért is, mert ha ellenérzéseink, kételyeink támadnának a személye iránt, az derüljön ki a leghamarabb, hogy időben tudjunk választani másik szakembert. Hagyatkozzunk bátran az intuícióinkra, megérzéseinkre, hiszen a nagy napon szinte végig együtt leszünk a fotóssal a készülődéstől a késői órákig. Nagyon rányomja a közös munkára a bélyeget, ha a legapróbb probléma is mutatkozik az együttműködés terén.

Ha mi magunk nem is értünk a fotózás technikai részéhez, azért győződjünk meg róla, hogy a fotósunk két géppel érkezzen, hisz Murphy törvényéből jól tudjuk mindannyian, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Ne ezen múljon a legszebb és legmeghittebb pillanatok megörökítése. Ha a technika ördöge aznap nem alszik, akkor sem érhet minket meglepetés, ha két fényképezőgéppel dolgozik a fotósunk, így ugyan is elkerülhetjük az efféle vészhelyzeteket. Ezt is az első találkozásnál tisztázzuk le.
Nagyon előnyös dolog, ha egy fotós sokoldalú, de ez ne abban nyilvánuljon meg, hogy a fotózással párhuzamosan videót is készít, mert így óhatatlanul megesik, hogy egyik munkájára sem tud (érthető okokból) maximálisan koncentrálni, ezért az átadott anyag minősége sem lesz a legkifogástalanabb. Ne essünk ebbe a csapdába. Az esküvőn legyen külön fotós és videós is. Így lesz a legszuperebb anyag mindkettőből.

A másik csapda, aminek az elkerülésére érdemes nagyon odafigyelni, hogy előzetesen tudjuk meg a képek méreteit is. Előfordul, hogy csak az elkészült képek átadásánál derül ki, hogy a fotós csak a kisméretű képeket adja át, a nagyméretűeket pedig csak utólagosan lehet előhívatni általa plusz költségekért.
El is érkeztünk a következő és egyben legsarkalatosabb ponthoz, az anyagiakhoz. Egy esküvő megszervezése komoly költségekkel jár, de ha már minden a helyén van (helyszín, ruha, vendéglista, zenész), ne a fotóson húzzuk meg a költségvetést. Érdemes olyan szakembert választani, aki nem a legolcsóbb árkategóriából való, mert ha végiggondoljuk, e mögött is logikus okok állnak. Az a fotós, aki nagyon olcsó, nem biztos, hogy évente részt tud venni képzéseken és tudja fejleszteni a fotózáshoz szükséges technikai eszközöket.

A magasabb árkategória mögött meg kell bizonyosodnunk a magasabb színvonalról is. Ezt szintén megtehetjük a személyes találkozó és az előzetes utánajárás során.
A jó fotós ismérvei tehát a szakmai felkészültség és hitelesség, a megbízhatóság és közvetlenség.

Tovább a fotós facebook oldalára: https://www.facebook.com/theartofweddingphotographer?fref=ts

 Ha tetszik amit látsz, kérd részletes ajánlatunkat!  Ajánlatkérés küldése


booked.net

INFORMÁCIÓK

Szállodai bejelentkezés: 15:00 órától

Szállodai kijelentkezés: 10:00 óráig

Reggeli: 8:00-10:00 óráig

Étterem: 12:00-21:00

Recepció: 0:00-24:00

Google értékelések