LÉGY "KÉPBEN" , ha ESKÜVŐI FOTÓST keresel

Vörös László (Bővebb infó itt : http://www.theartofwedding.hu/) esküvői fotós partnerünk legújabb blogbejegyzését osztjuk meg veletek. Mire érdemes figyelni az esküvői fotós kiválasztásánál?

Laci a következőket javasolja nektek:
------------------------------------------------
Tippek és trükkök, hogy képben légy a jó fotósról, ha esküvőt szervezel

Amikor készülünk a nagy napra és kiválasztanánk a számunkra legmegfelelőbb fotóst, érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy azt kapjuk, amit valóban szeretnénk.

Olyan fotóst válasszunk, aki legalább 5 év szakmai tapasztalattal rendelkezik az esküvői fotózás terén. Fontos az is, hogy ez legyen a fő profilja, mert egy műtermi tárgyfotós egészen másképpen dolgozik, mint egy olyan fotós, aki esküvői képek készítésére specializálódott.

Ha keresgélés közben megnézzük a korábbi anyagait (lehetőleg tegyünk így!) és azt tapasztaljuk, hogy nagyon nagy stílusbeli eltérés mutatkozik a képek között, akkor joggal gyanakodhatunk, hogy nem a saját fotót tünteti fel a munkái között. Ilyenkor érdemes kétszer is meggondolni, hogy valóban ő lesz a legjobb választás a nagy napra. Akkor érezhetjük, hogy jó szakembert találtunk, ha a képei érzelmeket sugároznak és nem „tucat képek” garmadáját sorakoztatja fel a portfóliójában.

Ha már sikerült választani, akkor mindenképpen ragaszkodjunk a személyes találkozóhoz. Ez nemcsak a konkrétumok egyeztetése miatt fontos, hanem azért is, mert ha ellenérzéseink, kételyeink támadnának a személye iránt, az derüljön ki a leghamarabb, hogy időben tudjunk választani másik szakembert. Hagyatkozzunk bátran az intuícióinkra, megérzéseinkre, hiszen a nagy napon szinte végig együtt leszünk a fotóssal a készülődéstől a késői órákig. Nagyon rányomja a közös munkára a bélyeget, ha a legapróbb probléma is mutatkozik az együttműködés terén.
Ha mi magunk nem is értünk a fotózás technikai részéhez, azért győződjünk meg róla, hogy a fotósunk két géppel érkezzen, hisz Murphy törvényéből jól tudjuk mindannyian, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Ne ezen múljon a legszebb és legmeghittebb pillanatok megörökítése. Ha a technika ördöge aznap nem alszik, akkor sem érhet minket meglepetés, ha két fényképezőgéppel dolgozik a fotósunk, így ugyan is elkerülhetjük az efféle vészhelyzeteket. Ezt is az első találkozásnál tisztázzuk le.
Nagyon előnyös dolog, ha egy fotós sokoldalú, de ez ne abban nyilvánuljon meg, hogy a fotózással párhuzamosan videót is készít, mert így óhatatlanul megesik, hogy egyik munkájára sem tud (érthető okokból) maximálisan koncentrálni, ezért az átadott anyag minősége sem lesz a legkifogástalanabb. Ne essünk ebbe a csapdába. Az esküvőn legyen külön fotós és videós is. Így lesz a legszuperebb anyag mindkettőből.

A másik csapda, aminek az elkerülésére érdemes nagyon odafigyelni, hogy előzetesen tudjuk meg a képek méreteit is. Előfordul, hogy csak az elkészült képek átadásánál derül ki, hogy a fotós csak a kisméretű képeket adja át, a nagyméretűeket pedig csak utólagosan lehet előhívatni általa plusz költségekért.
El is érkeztünk a következő és egyben legsarkalatosabb ponthoz, az anyagiakhoz. Egy esküvő megszervezése komoly költségekkel jár, de ha már minden a helyén van (helyszín, ruha, vendéglista, zenész), ne a fotóson húzzuk meg a költségvetést. Érdemes olyan szakembert választani, aki nem a legolcsóbb árkategóriából való, mert ha végiggondoljuk, e mögött is logikus okok állnak. Az a fotós, aki nagyon olcsó, nem biztos, hogy évente részt tud venni képzéseken és tudja fejleszteni a fotózáshoz szükséges technikai eszközöket.

A magasabb árkategória mögött meg kell bizonyosodnunk a magasabb színvonalról is. Ezt szintén megtehetjük a személyes találkozó és az előzetes utánajárás során.
A jó fotós ismérvei tehát a szakmai felkészültség és hitelesség, a megbízhatóság és közvetlenség.

Tovább a fotós facebook oldalára: https://www.facebook.com/theartofweddingphotographer?fref=ts

 

 

Esküvős árak

 

3dpano

 

Rólunk / tőletek

(Szemezgetések visszajelzéseitekből)

Ezúton is nagyon szépen köszönjük Varga Ferinek és az egész Geréby Csapatnak, hogy tökéletessé tettétek a NAGY napunkat!

http://cosmopolitan.hu/eskuvo/2016/11/12

----------------------

A Te napod, a Te utad! Álmodjatok meg, az Esküvőt,lehetőségek határtalan tárháza nyújt ehhez segítséget a Geréby kúria! Életetek legboldogabb napján ragyogni fogtok, mert érezni és tudni fogjátok, hogy a megbízható, figyelmes és minden szempontból profi csapat áll mögöttetek! Tervezés, Szervezés, és Esküvő!

Rita
-----------------------

Dear Endre and Balazs,

We just wanted to thank you both so much for everything at our wedding on the 26th it was a very special day.. And also thank you for all your help both of you.

Kind regards,

Shalini & Brian McElroy
-----------------------
Nem fogják megbánni ha Önöket választják, semmibe nem tudtunk belekötni, még ha akartunk volna sem. A lehető legjobb választás volt!
-----------------------
Csodálatos környezetben, kedves és figyelmes személyzettel, korrekt feltételek mellett életünk egyik legszebb napján biztonságban érzetük magunkat. Köszönet érte:
Szofi és Csaba
-----------------------
Gyönyörű környezetben profi csapat szervezésében tökéletes esküvői helyszín. Csak ajánlani tudom minden házasulandó párnak!
Melinda és Zsombor
-------------------
Az esküvője napja mindenkinek egy boldog nap, de itt a Gerébyben átélünk egy igazi csodát, mesebeli környezetben. Ma sem döntenénk másként.
Fanni és Dávid
-----------------------
Életed legszebb napját bízd egy profi csapatra egy csodálatos környezetben, ahonnan garantáltan elégedetten távozol.
Karesz & Klári
-----------------------
Csodálatos helyszín, barátságos, nagyon profi csapat.
Attila és Brigitta
-----------------------
A legkevesebb kiszolgálás, ahol nincs olyan kérés, óhaj, amit ne teljesítenének... Mindez egy gyönyörű helyen...
Szandi és Peti